MOV

Werkgroep Missie, Ontwikkelingshulp en Vrede (MOV)

Doelstelling MOV
De werkgroep Missie Ontwikkeling Vrede (MOV-groep) is een onderdeel van de diaconie in onze parochie Christus Koning en speciaal gericht op de diaconie ver weg. De werkgroep heeft als doel de parochianen bewust te maken van de situatie in ontwikkelingslanden. De aandacht wordt gevestigd op bevordering van menswaardige levensomstandigheden. De MOV-groep wil een positieve bijdrage leveren aan Missie, Ontwikkeling en Vrede.

Missie
Voor mensen in ontwikkelingslanden en hulpbehoevende gebieden een menswaardig bestaan opbouwen, vanuit een christelijke visie.

Onze parochiële missionarissen en projecten: 
* parochie van wijlen pater Theo Slaats in Mbeya, Tanzania
* project straatkinderen Kankala, Congo van broeder Harrie Moolenaar
* Zuster Franciene Leijten, Papua New Guinea
* Broeder Gerard Groenen, Brazilië
* Pater Frans Baartmans, India.

Ontwikkeling
Door het houden van collecten in de locale kerken, voor missionarissen en missionair werkenden, het inzamelen van kleding en gereedschappen en het houden van speciale acties, een financiële bijdrage leveren, zodat mensen betere levensomstandigheden krijgen en een eigen toekomst op kunnen bouwen, zonder afhankelijkheid en uitbuiting. Naast het leveren van een financiële bijdrage wordt aandacht geschonken aan bewustwording bij parochianen.

Vrede
In september wordt, in het kader van de Vredesweek, door de MOV-groep een inbreng geleverd aan de Oecumenische Vredesdienst. Samenwerken aan bewustwording voor een bijdrage aan de vrede wereldwijd. Meehelpen aan gerechtigheid in de hele samenleving. Te beginnen bij vrede dichtbij in gezin, familie, vriendenkring en geloofsgemeenschap maar ook aan vrede in onze samenleving.

Collecten
De parochie Christus Koning houdt in alle kerken extra collecten en acties.
Overzicht collecten

Tijdelijke acties
Door de jaren heen zijn er acties voor onder andere de inzameling van kleding en gereedschappen en bewustwording voor eerlijke productie en handel met betere werkomstandigheden en beloning.

Verdere informatie 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Externe links