Ernstige ziekte (ziekenzalving)

In het Evangelie zien we hoe Jezus ontroerd werd door het lijden en het verdriet van mensen. Ook zelf heeft Hij lijden en angst gekend. Daarom is het sacrament van de ziekenzalving het sacrament van Jezus’ nabijheid in het lijden, in het verdriet en de angst van mensen. Zij ontvangen een innerlijke kracht om zich over te geven aan de Heer en ervaren een verbondenheid met Zijn lijden. Op indrukwekkende wijze krijgt dit expressie in de handoplegging door de priester en in zalving van handen en hoofd.

Dit sacrament werd vroeger 'bedienen' of 'het Laatste Oliesel' genoemd. Men wachtte ermee tot vlak voor het sterven. De ziekenzalving betekent niet dat de dood nabij is: het is een sacrament bij ernstige of langdurige ziekten, bij een zware operatie, bij moeilijke psychische problemen. Niet alleen om gesterkt te zijn voor de laatste reis.

Voor deze ziekenzalving kunt u contact met opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met het parochiecentrum

Bij acute nood kunt u bellen met 06 10 47 52 26.