Diaconie

Diaconie dichtbij
In Veldhoven zijn allerlei initiatieven, zoals de Voedselbank, KBO, Ziekenbezoekgroepen, de Zonnebloem, Nieuwe Levenskracht, SWOVE,
Wijk –info/inloop punten en ’t bloemetje van de week. Allemaal gericht op een bepaalde groep mensen. Maar er zijn velen meer die geen hulp ontvangen. Mensen die eenzaamheid voelen, zij die arbeidsongeschikt of werkloos geworden zijn. Of tegen andere tegenslagen en teleurstellingen oplopen.

We laten ons voor de zorg voor elkaar inspireren door het evangelie – speciaal Lucas 10 de barmhartige Samaritaan.

Caritas
Caritas is het ledigen van directe materiële nood, ook in onze eigen omgeving. In onze parochie is hier een bescheiden budget/potje voor.

De Voedselbank
Diverse keren per jaar wordt een inzameling gehouden voor de Voedselbank. Dan brengen mensen houdbare etenswaren mee, waarvan een deel bij het gereed maken van de altaartafel wordt aangedragen, zoals de eerste christenen deden. De etenswaren gaan via de Voedselbank Veldhoven naar gezinnen die het materieel moeilijk hebben.

Ziekenbezoekgroep
Wij willen iets betekenen voor mensen die, na een – vaak zware – behandeling in het ziekenhuis naar huis komen. Deze groep mensen heeft wellicht behoefte aan contact met ons of een gesprek met een priester. Wie mensen kent die bezoek wensen of zelf mensen wil bezoeken kan dat doorgeven aan de parochie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (040) 253 22 31.