Bijeenkomst anderstaligen

Datum

zo 3 december 2017, 11.30 uur

Beschrijving

Uitnodiging aan anderstalige katholieken

AnderstaligenMDe parochie Christus Koning, die heel Veldhoven en Meerhoven omvat, wil graag meer doen voor katholieke migranten en expats. Op zondag 3 december na de viering van 10 uur zijn deze mensen van harte uitgenodigd in het parochiecentrum aan de Kapelstraat-Zuid om hun wensen kenbaar te maken. Is een Engelstalige viering gewenst of voorbereiding op de eerste communie? Een welkom in diverse talen, af en toe een lezing, gebed of misintentie in een andere taal?
In steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is het merendeel van de kerkgangers op zondag al van allochtone afkomst. Ze maken een steeds groter deel uit van de katholieken, ook In Veldhoven. In de zondagsvieringen komen naast de hier geboren mensen, katholieken uit landen als Irak, Mexico, Vietnam, Zuid-Korea, Filipijnen, Indonesië, Polen, de VS, Italië e.a. Eens in de maand komen Syrisch-orthodoxe gelovigen in de Christus Koningkerk samen om de kruisweg te bidden in het Aramees, de taal die Jezus sprak. De Zuid-Koreanen vieren in dezelfde kerk maandelijks de eucharistie in hun eigen taal. Sinds oktober vieren Ethiopische christenen hun ‘Heilige Liturgie’ met wierook en iconen in de Caeciliakerk (foto). En in december is er een Oekraïense viering in de Sint Jan de Doperkerk.
Niet alleen gaat het erom dat de parochie dienstbaar is aan geloofsgenoten van buiten Nederland. Deze mensen kunnen ook veel voor de parochie betekenen. Zij hebben vaak een diep geworteld geloof, een sterke gemeenschapszin en staan vanuit hun geloof gemakkelijker klaar om anderen te helpen. Diversen van hen zijn al actief en we zijn hen daar zeer dankbaar voor.
Voor meer informatie 040-253 22 31 (ochtenden).

Kent u mensen voor wie deze bijeenkomst bedoeld is, wilt u dan zo goed zijn hen hierover te informeren.

Locatie

Parochiecentrum
Kapelstraat Zuid 18
5505 HX Veldhoven