Pastoraal team

Pastoor Frank As (1956)


FrankAsPtME-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geboren in Utrecht op 12 juni 1956, als derde kind uit een hecht, warm en katholiek gezin van tien kinderen. Werd arts en is daarna theologie gaan studeren. De kern van zijn geloof is: “God is liefde. Wij zijn naar zijn beeld en gelijkenis geschapen en dus geroepen om lief te hebben, liefde te zijn zoals God liefde is. Jezus is beeld en gelijkenis van God in de zuiverste vorm: Liefde tot het uiterste; een liefde die niet kapot kan.” Hobby’s: lange afstand lopen en hardlopen. In 2014 vanuit Sint-Michielsgestel naar Santiago de Compostella gelopen.
Werkzaam in Veldhoven sinds 1 september 2017.
Zijn prioriteiten binnen de parochie:
• samen de eucharistie vieren
• stimuleren en enthousiasmeren van de vrijwilligers
• met gezinnen gelovig op weg gaan
• bijstaan van mensen die het moeilijk hebben
• inzet buiten de kerkmuren.

Pater Jozef (1979)


PaterJozefMTel. 040 205 13 50
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Pater Joseph Aruldoss, ‘Pater Jozef’ zoals hij zich in Nederland noemt, is lid van de Indiase missiecongregatie Heralds of Good Nieuws (Verkondigers van het Goede Nieuws). Hij werd op 29 april 1979 geboren in Chennai, de miljoenenhoofdstad van de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu. Hij is priester sinds 2005. Pater Jozef is al sinds begin 2011 in Nederland. Na een stageperiode met taalcursus in Geldrop, ging hij aan de slag als pastor van Soerendonk en Maarheeze.
“In India vind je mensen van alle leeftijden in de kerk; hier vooral 80-plussers. Daarom zet ik me vooral in voor de communicanten. Hun eerste communie is een begin, het eindigt niet met het feestje.” Ook jongeren, die vaak weinig kennis hebben en jonge gezinnen hebben zijn aandacht.
Pater Jozef is sinds 1 september 2017 werkzaam in onze parochie. Hij woont in de pastorie van Oerle.