Gebedsactie 24 uur voor de Heer

Datum

vr 4 maart 2016, 15.00 uur - za 5 maart 2016, 15.00 uur

Beschrijving

Gebedsactie, "24 uur voor de Heer"
‘24 uur voor de Heer’ vindt wereldwijd plaats van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart en bij ons in de Christus Koningkerk.

Een etmaal de kerk open om Gods barmhartigheid te ontvangen

Paus Franciscus heeft de lokale geloofsgemeenschappen wereldwijd opgeroepen in de Veertigdagentijd een etmaal lang kerken en kloosters open te stellen voor verzoening. Iedereen krijgt in dit weekend nadrukkelijk de gelegenheid het sacrament van boete en verzoening te ontvangen en het Allerheiligste Sacrament te aanbidden. Dit initiatief, genaamd ‘24 uur voor de Heer’, vindt wereldwijd plaats van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart. Ook de Christus Koningkerk die overdag al altijd open is, zullen we hiervoor 24 uur openstellen. Op vrijdag beginnen we om 15.00 uur met het overwegen van de kruiswegstaties. In deze 24 uren zullen we, naast het houden van stilte, regelmatig samen bidden en zingen en zal er ook koorzang zijn en gedachten ter overweging, alles afgestemd op het thema ‘barmhartigheid’. Alle inbreng is van harte welkom.
Op bepaalde uren is er gelegenheid voor het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Uiteraard kunt u buiten deze uren ook afspreken met een priester. Vele uren zal het Allerheiligste Sacrament (de Hostie in een
mooi ornament, de monstrans) ter aanbidding uitgesteld zijn.
Op deze vrijdag gaan de gewone vieringen door (avondgebed, H. Mis en Aramese kruisweg); op zaterdagmorgen om 9.00 uur is er een extra H. Mis.

Contactpersoon: Ellen Waarma (253 97 31), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

pdfHet volledige programma

Locatie

Christus Koningkerk
Christus Koningkerk
Kapelstraat Zuid 20
5505 HX Veldhoven

Omschrijving

De Christus Koningkerk is de nieuwe naam voor de H. Lambertuskerk