Nieuwsoverzicht

Landelijke actie Kerkbalans

22 januari 2023

Parochie Christus Koning doet mee met landelijke actie Kerkbalans

Kerkbalans ADV 2023MDe slogan van de landelijke actie is: “Geef vandaag voor de kerk van morgen.” Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn! Wanneer parochianen vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: God dienen en Hem eren en omzien naar elkaar.

De actie Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun parochianen om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 14 tot en met 28 januari 2023.

De parochie Christus Koning zal de parochianen waarvan een e-mailadres bekend is per e-mail benaderen. Nieuwe inwoners in de parochie en jonge gezinnen waarvan een kind het sacrament van doop, communie of Vormsel heeft ontvangen krijgen een brief.

Na lastige jaren staan de deuren van de kerk nu gelukkig weer wagenwijd open. Daar zijn we dankbaar voor! Het is ook het moment dat we als parochie weer op volle kracht vooruit willen en kunnen. We willen een plek zijn en blijven waar leden rust en verdieping vinden en God ontmoeten. We willen een gemeenschap zijn waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Waar we klaarstaan voor mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben. Uw bijdrage is onmisbaar om dit samen kerk-zijn ook in 2023 vorm en inhoud te geven.

Wij vragen u naar draagkracht te geven. Giften aan de kerk kunnen bij de belastingaangifte worden opgevoerd. Het is zelfs mogelijk om via een schenkingsformulier, waar geen notaris aan te pas hoeft te komen, een toezegging te doen voor minimaal 5 jaar. De fiscale aftrek is dan zelfs nog hoger. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de parochie via 040-2532231 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.