Nieuwsoverzicht

Ons nieuwe logo

12 juni 2019

LogoCK2019MOp de voorpagina van het zojuist uitgekomen parochieblad prijkt het nieuwe parochie logo. Het is ontworpen door een grafisch vormgever die geïnspireerd is door een Christus Koningbeeld dat gemaakt is door de beeldhouwer Albert Meertens. Dat kunstwerk is in mijn bezit als familie-erfstuk. Van Albert Meertens staan heilig Hartbeelden in o.a. Nijmegen, Sterksel en Sittard. De karakteristieke kleur van het beeld is ook in het logo overgenomen. Een logo is een beeldmerk. In één oogopslag moet duidelijk zijn waar dit beeldmerk voor staat. Bijvoorbeeld automerken hebben hun logo op het voertuig staan en stralen daarmee uit dat zij garant staan voor een zekere kwaliteit.

Als parochie willen we ook een logo hebben dat duidelijk herkenbaar maakt dat het van onze Christus Koningparochie is en dat tegelijkertijd een geestelijke waarde uitstraalt. Daarvoor hebben we een beeld nodig dat Christus als koningsfiguur uitbeeldt. In dit logo draagt Christus een kroon. Het koningschap van Christus is weliswaar niet van deze wereld, maar een koning in onze wereld is herkenbaar aan zijn kroon. Verder wordt Hij als koning afgebeeld met een hart. Jezus is als koning geboren, niet om gediend te worden maar om te dienen. Hij is de koning die hart heeft voor alle mensen tot in de dood op het kruis. Uit zijn geopend hart stroomden water en bloed, stromen van vergevende liefde. Hij wordt daarom als koning afgebeeld met een hart, want het hart is de zetel van zijn goddelijke liefde.

Het logo is het beeld voor onze parochie. Allereerst getuigt het dat de verrezen Christus als koning in de kerk midden onder ons is, die wij dankbaar aanbidden als onze God en koning. Vervolgens dragen wij zijn vergevende liefde uit naar de wereld. Wij zijn een parochie, wij zijn gelovigen met een koninklijke missie.
Frank As, pastoor