Nieuwsoverzicht

Hoogtepunten Matthäus Passion

14 maart 2019

Op maandag 15 april 2019 (precies 290 jaar na de eerste uitvoering in Leipzig) zijn Kempenkoor en Concerto Barocco (samen 130 musici) met twee solisten te gast in de Christus Koningkerk in Veldhoven met het ‘’Hoogtepuntenconcert Matthäus Passion’’. Alle koralen en koorwerken zullen deze avond klinken, inclusief een enkele aanwijzing van dirigent Cees Wouters. Sopraan Rianne Wilbers zingt twee aria’s. Tenor Maarten Stevens geeft een korte toelichting op het werk en zingt enkele recitatieven.
Deze uitvoering is een opmaat naar de integrale uitvoering op 17 april 2019 in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot. De Matthäus Passion van Bach wordt dit jaar voor de 15de keer door Kempenkoor uitgevoerd. Met recht kan dus van een traditie gesproken worden. Uit het hele land komen mensen naar Oirschot om het meesterwerk van Bach te beluisteren in de schitterende ambiance van de Sint-Petrusbasiliek.
Sinds 2012 bezoekt Kempenkoor ieder jaar een andere plaats in De Kempen voor het Hoogtepuntenconcert. Het is een uniek concept in Nederland dat veel mensen aanspreekt.
Het Hoogtepuntenconcert heeft een informeel karakter en duurt ruim anderhalf uur. Het is een unieke gelegenheid om dichtbij huis kennis te maken met de Matthäus Passion. Daarom is deze avond ook boeiend voor jongeren. Voor hen geldt een speciaal tarief.
Laat u zich inspireren en raken door de passiemuziek van Bach! Kempenkoor en Concerto Barocco zullen u een verrassende avond bieden.

Toegang € 15,- inclusief programmaboekje. Kinderen t/m 16 jaar  € 5,-

De kaartverkoop start op 14 februari 2019 online via www.matthauspassionoirschot.nl en vanaf 6 maart 2019 rechtstreeks bij Bakkerij Bertrams, Dorpstraat; Sigarenspeciaalzaak Dillen, Pleintjes; en Primera Kromstraat. Ook aan de kerk kunnen op 15 april vanaf 19.30 uur kaarten gekocht worden.
Meer informatie: www.matthauspassionoirschot.nl of telefonisch via 040 254 34 53.

pdfFlyer Hoogtepunten en Volledige uitvoering