Nieuwsoverzicht

Pastoor As in Veldhoven geïnstalleerd

28 september 2017

De Christus Koningkerk aan de Kapelstraat-Zuid was zondag 10 september vol voor de installatie van de nieuwe pastoor Frank As (61) door hulpbisschop Rob Mutsaerts. Een groot gedeelte van de kerk was gereserveerd voor de omvangrijke familie van de nieuwe pastoor, inclusief zijn 93-jarige moeder. De Veldhovense gildebroeders begeleidden de zeven aanwezige priesters de kerk in en zwaaiden na afloop hun vlaggen als teken van toewijding aan de kerkelijke (pastoor As) en wereldlijke overheid (burgemeester Mikkers). Met tal van rituelen vond de installatie plaats, waarin de nieuwe pastoor onder meer de sleutel van zijn nieuwe (hoofd)kerk kreeg aangeboden. In de meer dan twee uur durende plechtigheid vond tevens de presentatie plaats van de Indiase missionaris Jozef Aruldoss (38), met wie Frank As een nieuw begin maakt in de fusieparochie die heel Veldhoven en Meerhoven omvat.
In zijn dankwoord gaf pastoor As aan dat de combinatie van een Indiase en een Nederlandse priester een ervaring biedt van de kerk als Volk van God, waar het geloof in Christus de verschillen die er zijn overstijgt. “Als Hij wegvalt, raken we hopeloos verdeeld”, aldus As. Eerder had mgr. Mutsaerts in zijn preek gesteld: “Als Christus niet de kern is, zullen we als kerk niet overleven.”
Na afloop vulden vele honderden aanwezigen gemeenschapshuis De Ligt, waar ieder persoonlijk met het nieuwe pastorale team kon kennismaken.
CKK20170910 web 01CKK20170910 web 01Meer foto's hiervan in ons fotoboek:
Installatie pastoor As en pater Jozef, eucharistieviering en gildegroet
Receptie pastoor As en pater Jozef in "De Ligt"