Nieuwsoverzicht

Warm afscheid pastor Rudo Franken

12 september 2016

RudoMetBeeldje2MVeel parochianen uit alle kerkwijken waren zondag 11 september in de Christus Koningkerk om afscheid te nemen van pastor Rudo Franken en zijn pastoraal-assistente Carla Windau.
In zijn ontroerende preek vertelde pastor Franken heel openhartig over zijn ervaringen in Veldhoven. Hij was gekomen om twintig jaar te blijven, maar door de structurele stress van alle perikelen waren dat er helaas maar twee geworden. Hij zei wel blij te zijn dat ondanks de spanningen hij zijn pastorale werk in de parochie tot drie maanden geleden kon voortzetten. Met name noemde hij zijn contacten met ouders en kinderen bij de voorbereiding van eerste communie en vormsel. De drie maanden hadden hem de gelegenheid geboden een en ander te verwerken en zich voor te bereiden op zijn nieuwe benoeming in Groesbeek bij Nijmegen. Daags voor zijn afscheid had hij daar zijn eerste viering geleid.

Pastoor René Wilmink dankte aan het einde van de viering pastor Rudo Franken voor zijn inzet in de parochie, vooral op pastoraal gebied, en Carla Windau voor haar steun en inzet. Hij wenste beiden Gods zegen toe voor hun nieuwe taken. Naast bloemen voor Carla Windau was er als cadeau voor beiden een beeldje van Onze-Lieve-Vrouw ter Eik, een nieuw afgietsel van het oorspronkelijke genadebeeld, als herinnering aan onze parochie.

Bij de uitgang gebruikten honderden parochianen de gelegenheid afscheid van hun vroegere pastoor te nemen, vaak onder tranen. Anderen deden dat daarna in de tuin van de pastorie, waren velen nog geruime tijd bijeen waren onder een heerlijk warme zon.
KerkvolkVanSchterenRudoMReceptieTuinM2