Nieuwsoverzicht

Aanbod vorming en verdieping

30 augustus 2016

Voor mensen die op zoek zijn naar vorming en verdieping, naar het beleven van een eigentijdse spiritualiteit, zijn er dit najaar drie cursussen: een in Veldhoven en twee in Eindhoven.

Leven vanuit de eucharistie


In alle parochies wereldwijd heeft de eucharistieviering een centrale plaats. Niet voor niets, want het sacrament van de eucharistie wordt ‘bron en het hoogtepunt’ van heel het christelijk leven genoemd. Wat betekent deze centrale viering van dit sacrament en hoe kunnen we Jezus Christus in de eucharistie meer verbinden met onze dagelijkse realiteit? Het is de uitdaging om te “leven vanuit de eucharistie” Een verdieping in vijf avonden.

Data: de donderdagen 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 24 november, 8 december. Vanaf 19.30 uur.
Locatie Pastoraal centrum: Kapelstraat Zuid. Begeleiding: mevr. Ellen Kleinpenning, hoofd Diocesaan Vormingscentrum en als theoloog bijzonder gespecialiseerd in de spiritualiteit van eucharistie en parochieleven. Aanmelding via te. 253 22 31 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liturgie en barmhartigheid

Op het dekenaat wordt dit najaar een cursus gehouden over liturgie en barmhartigheid. Wat hebben deze twee begrippen met elkaar te maken? Aan de hand van enkele teksten van grote en actuele theologen zullen deze avonden inhoud krijgen aan het einde van dit Jaar van Barmhartigheid.

Data: de vrijdagen 2 september, 23 september, 14 oktober, telkens vanaf 19.30 uur. Locatie: Pastoraal Centrum St. Jorisparochie, St. Jorislaan 51, Eindhoven. Begeleiding: deken René Wilmink. Aanmelding: via (040) 211 04 67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Christelijke spiritualiteit

‘Spiritualiteit’ is in de loop van de jaren een groot verzamelbegrip geworden. Wat wordt er verstaan onder christelijke spiritualiteit? Drie avonden geven een uitstekend overzicht en de mogelijkheid om persoonlijk sterker te proeven aan de rijkdom van spiritualiteit.

Data: de dinsdagen 11 oktober, 25 oktober en 9 november vanaf 19.30 uur. Locatie: Pastoraal Centrum St. Jorisparochie, St. Jorislaan 51, Eindhoven. Begeleiding: mgr. Joris Schröder, oud-vicaris-generaal van het bisdom. Hij is zeer vertrouwd met de theologie van de spiritualiteit in de Kerk van nu, alsook met de geschiedenis van de spiritualiteit. Aanmelding: via (040) 211 04 67 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.