Nieuwsoverzicht

Welkomstviering 3 juli 2016

04 juli 2016

VerwelkSTJan01MAlle schietgebedjes leken te hebben gewerkt om ook vandaag de Overstap van de St. Jan de Doperparochianen 'droog' te laten plaatsvinden, want:
"regent het met St. Jan, dan houdt het 6 weken an!"  Een afvaardiging vanuit de hoofdkerk kwam met pater Malaka, pastor Jenniskens en pastor van Doorn de nieuwkomers tegemoet en trokken samen achter het gilde St. Jan Baptist aan naar de Christus Koningkerk. De St. Janstros werd naast de kerkdeur opgehangen om alle onheil buiten de deur te houden. De cirkel met alle afbeeldingen wat voor die parochianen belangrijk is, werd binnengebracht, samen met het beeldje van Moeder Teresa en St. Jan de Doper. Pater Malaka verwelkomde zijn dorpsgenoten en vroeg als voorganger aan alle kerkgangers om samen met hem dezelfde weg als Jezus te blijven bewandelen. Hij hoopte niet een doodlopende weg te hebben ingeslagen.
Na de viering was er de gebruikelijke vendelgroet en gaven allen massaal gehoor aan de oproep om bij de koffie in de pastorie te verbroederen.

Meer foto's van de welkomstviering in ons fotoboek