Nieuwsoverzicht

Slotviering St. Jan de Doperkerk

26 juni 2016

Veel parochianen en belangstellenden bezochten zaterdagavond 25 juni de laatste reguliere weekendviering in Oerle. 
Gilde St. Jan Baptist ging vooraf aan de stoet met pater Malaka en Deken Wilmink en de symbolen: het St. Jan de Doperbeeld, St. Janstros, Moeder Teresabeeldje en de cirkel voor de blikvanger.
Tijdens de viering werden de historie van de kerk en parochie gememoreerd, de 7 afbeeldingen van de cirkel uitgelegd, de kaarsen bij de Voorbeden door geëmotioneerde Severinusbewoners ontstoken en een prachtig gedicht van een trouwe parochiaan als stimulans door haar dochter voorgelezen. Convocamus en leden van ’t Koraal verzorgden de zang, maar ook vanuit de kerk werd volop meegezongen.
Na de vendelgroet aan de kerkelijke overheid trok men achter het gilde aan naar d’ Ouw School, waar het gilde een erehaag voor haar parochianen vormde. Daar was bij de koffie nog een plezierige nazit waar men nog veel foto’s van de afgelopen eeuw, via de beamer, kon bewonderen.
De St. Jan-Overstapcommissie hoopt op 3 juli met een delegatie van het gilde en een grote groep parochianen, hun symbolen én de cirkel in de Christus Koningkerk over te dragen. Dat wordt dan hun nieuwe onderkomen!
BeeldstJanM

Meer foto's van deze viering in ons fotoboek