Nieuwsoverzicht

>>Samen Verder>> 2016

03 februari 2016

SV2016 03MDe werkgroep >>Samen Verder>> Veldhoven heeft dit jaar gekozen voor het voorbeeldproject  Amanecer (Zonnegloren) voor straatkinderen in Cochabamba in Bolivia.Theo Raaijmakers, uit Moergestel, missionaris van Mill Hill, werkt sinds 1992 bij Amanecer.  Amanecer biedt straatkinderen een veilig thuis van waaruit zij aan hun eigen toekomst kunnen werken door scholing of werk. Zij leren er op eigen benen te staan.

>>Samen Verder>> vindt bewustwording van de problematiek van het leven in de Derde Wereld zeker zo belangrijk als het inzamelen van het benodigde geld.

Aandachtspunten zijn:

• De tentoonstelling over het project Amanecer en het werk van Theo van 1 tot en met 21 maart in de Openbare Bibliotheek.

• De thema-avond op 3 maart in de St.-Maartenkerk over de opvang en begeleiding van straatkinderen in Cochabamba. Deze avond begint om 18.30 uur met een Boliviaanse  solidariteitsmaaltijd. Aansluitend is er om 20 uur een presentatie van José Raaijmakers, zus van Theo. U kunt aan beide activiteiten meedoen maar ook alléén naar de maaltijd komen of alléén de uitleg van het project volgen.

Inschrijven voor de maaltijd kan bij kerken en kerkwijkcentra en via
tel. (040) 253 15 53 en  tel. (040) 253 81 81.
Kosten tenminste € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.
De meeropbrengst gaat naar het project.

• Een oecumenische viering op 12 maart om 19.00 u in de St.-Maartenkerk. Voorgangers zijn pastor Wim Jenniskens en dominee Wim Dekker.  Het thema van de viering is ons project in Bolivia.

21 maart inzameling van >>Samen Verder>>

Het motto van dit jaar is: Een veilig thuis in de grote stad Daarom vragen wij u op 21 maart de jaarlijkse actie gul te steunen!

Nieuwe medewerkers om de actie mogelijk te maken zijn zeer welkom.            
Voor het aanmelden van vrijwilligers en voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lisette Hornikx-Janssen, voorzitter werkgroep. tel. (040) 253 84 49

Stichting voor ontwikkelingssamenwerking,
info: www.samenverderstichtingeindhoven.nl
Secretariaat Veldhoven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel. (040) 254 30 92
SV2016 02M