Nieuwsoverzicht

Opening seizoen Leerhuis&Liturgie

10 oktober 2015

LiedDagLL2015MMet een prachtige lieddag werd het nieuwe seizoen Leerhuis & Liturgie 3 oktober geopend.
Onder leiding van Geert Hendrix (verbonden aan Leerhuis&Liturgie Lier B) werden liederen ingestudeerd die betrekking hebben op het thema van het komend seizoen: ‘Het grote Verhaal van Bevrijding’. Alex van Heusden, die ook de leerhuisavonden geeft, gaf uitleg over de teksten. Een dag vol inspiratie, fantastisch instuderen van liederen met boeiende teksten uit de bijbel die je al zingend de opdracht die wij mensen hebben doen inzien. Mensen uit Den Haag, Zoetermeer, Goes, Someren, Geldrop, Lier, Antwerpen, Brugge, Eindhoven, Heeze, Veldhoven en andere oorden hebben zich laten raken en zijn met een heel blij gevoel naar huis gegaan in afwachting van de volgende lieddag.

Enkele reacties: “Naar U, Levende, klimt mijn ziel. U vertrouw ik: dat Gij zijt”. (Psalm25) Het begin van een van de prachtige liederen op de Lieddag in de St. Maarten. Alex van Heusden leidde de liederen op inspirerende wijze in, waarna ze door het enthousiasme van de dirigent  helemaal tot leven kwamen. Hij maakte er voor de meer dan honderd deelnemers weer een geweldige dag van. Ik heb er erg van genoten. In de sobere afsluitende vesperdienst,  geleid door Alex van Heusden, werden we weer met twee benen  op de grond gezet door in de voorbeden vooral aandacht te vragen voor de noden van deze tijd. Ook een aanmoediging er iets mee te doen, zeer actueel in deze tijd.
Wim

“Samen met meer dan 100 mensen zingen was enorm inspirerend en boeiend, zeker door de goede leiding, begeleiding en toelichting. De vreugde die een christen mag kenmerken, vond ik ook in de ontmoetingen met mensen, miste ik in de soms te politieke duiding bij de afsluitende vesperdienst”.
Rudo Franken

Meer foto's van deze lieddag vindt u in ons fotoboek