Nieuwsoverzicht

Toekomst is onzeker – God is trouw

03 augustus 2014

Caecilia100Med“Hier begint het”, zei mgr. Rob Mutsaerts zondag 20 juli in zijn preek tijdens de viering van honderd jaar H. Caeciliakerk. “Honderd jaar lang hebben mensen in deze kerk hun handen gevouwen in gebed om diezelfde handen daarna uit de mouwen te steken.” Hij gaf aan dat de kerk er niet is voor mensen die er al zijn. “De kerk is eerder een veldhospitaal waar mensen in rust kunnen genezen van hun verwondingen”, citeerde hij paus Franciscus. “Iedereen is hier welkom, ook de lastposten en degenen die niet leven volgens de voorschriften.”
“Deze kerk heeft een verleden van honderd jaar, haar toekomst is onzeker. Alle kerkgebouwen handhaven is rampzalig”, aldus de hulpbisschop van Den Bosch die nauw betrokken is bij de sluiting van kerken in het bisdom, waaronder die van Veldhoven. “Blijf trouw aan de eucharistie en aan het persoonlijk gebed zodat het geloof niet verdampt.” Net als de paus is Mutsaerts optimistisch: “God is trouw; dát bepaalt onze toekomst. De goede God trekt met ons mee door de eeuwen heen.”
Een goed gevulde kerk, een vol gelegenheidskoor, vijf priesters en het Ceciliagilde zorgden voor een inspirerende viering van het eeuwfeest en velen bleven voor een samenzijn in zaal Friends. De dank aan allen die deze markering mogelijk hebben gemaakt was dan ook zeer terecht.

Fotoreportage Eucharistieviering
Fotoreportage Gildegroet
Fotoreportage Samenzijn zaal Friends
Zie ook andere recente fotoreportages in ons Fotoboek