Nieuwsoverzicht

Koperen priesterfeest pater Malaka

26 juli 2014

MalakaKaarsMedZaterdag 28 juni iets voor 10.00 uur verscheen het gilde Sint Jan Baptist uit Oerle bij pater Malaka voor de deur van de pastorie. Hij werd met zijn elf medebroeders uit India, opgehaald om in optocht naar de kerk te gaan voor de Eucharistieviering ter gelegenheid van zijn koperen priesterjubileum.

Bij de voorbeden kreeg de pater ter herinnering aan zijn wijding 12 ½ jaar geleden opnieuw de symbolen overhandigd die nodig zijn om zich dienstbaar te maken aan God. Een bijbel om het Woord te verkondigen, een kruisbeeld om te herinneren aan de kruisdood van Jezus, een ciborie en kelk om Eucharistie te vieren en een kaars om het licht van Christus te verspreiden. Deze kaars werd aangestoken met het licht van de Paaskaars om de overleden vader van de pater en zijn in India levende familie te gedenken.

Na afloop van de viering bracht het gilde de vendelgroet, waarna het hele gezelschap in optocht naar het dorpscentrum d’Ouw School trok voor een drukbezochte receptie, waar pater Malaka een reis naar Rome aangeboden kreeg.

IMG 7080MalakkaRomeMed

 Fotoreportage Eucharistieviering
Fotoreportage Gildegroet
Fotoreportage Receptie
Zie ook andere recente fotoreportages in ons fotoboek