Nieuwsoverzicht

De eerste pastoor voor heel Veldhoven

14 juni 2014

RF600CMedZondag 1 juni heeft bisschop Hurkmans Rudo Franken geïnstalleerd als eerste pastoor van de Christus Koningparochie. Dat gebeurde in een goed gevulde Lambertuskerk, met naast de bisschop nog 17 priesters, onder wie deken René Wilmink die sinds 15 augustus 2013 als waarnemend pastoor de parochie te hulp is gekomen.
De nieuwe pastoor kreeg uit alle zes kerkwijken een betekenisvol geschenk: van een Jozefbeeldje tot een kruikje met de kruidenlikeur ‘D’n Oerse hoop’.
De bisschop sprak de hoop uit dat het pastoraal team kan rekenen op de liefde van de parochianen. “Er moet wederkerigheid zijn in de liefde. Liefde kan je niet gebieden, die ontstaat in vrijheid. Liefde is verantwoordelijkheid en moet niet alle impulsen volgen.”
Aan het einde van de eucharistieviering sprak de nieuwe uit Eindhoven afkomstige pastoor de mensen toe. “Ik heb me vanaf het eerste moment welkom gevoeld. Het is voor mij ook in zekere zin een thuiskomen. Vroeger met het gezin gingen we vaak fietsen en kwamen hier dan bidden.”
Na de zegen is men gezamenlijk opgetrokken naar ontmoetingscentrum de Ligt, waar de blaaskapel van Sub Umbra voor een feestelijk onthaal zorgde. Het was een geanimeerde ontmoeting met een uitgebreid assortiment aan lekker gebak dat door parochianen was meegebracht.

Fotoreportage installatie pastoor Rudo Franken
Fotoreportage ontmoeting pastoor Rudo Franken, De Ligt