Oecumenisch avondgebed

Datum

ma 23 januari 2017, 19.30 uur

Beschrijving

Oecumenisch avondgebed (vespers)

Voorgangers dominee Wim Dekker en pastoor René Wilmink

Sinds 1908 bestaat de Week van Gebed voor de Eenheid onder de christenen. Gebed dat voortkomt uit het gebed van Jezus op de vooravond van zijn sterven: “Opdat ze allen één zijn.”
In 2017 is het thema ‘Verzoening – de liefde van Christus laat ons geen rust’. Het logo dat daarbij hoort is die van de hand die we elkaar reiken als teken van verzoening.
Het zal een bijzondere week zijn, omdat het volgend jaar 500 jaar geleden is dat met het optredenvan Maarten Luther de Reformatie begon en er een einde kwam aan de eenheid van de christenen in het Westen. Ter gelegenheid van de start van deze herdenking is paus Franciscus in oktober naar het Zweedse Lund gereisd.
 
In Veldhoven geven we op twee manieren aandacht aan ons streven naar christelijke eenheid. Op maandag 23 januari is er in de Christus Koningkerk om 19.30 uur een gezamenlijke vesperdienst (kerkelijk avondgebed) en op woensdag 25 januari bent u in de Immanuelkerk aan de Teullandstraat 1 (hoek Burg. Van Hoofflaan) welkom voor een gezamenlijke maaltijd met gelegenheid tot ontmoeting daarna. Er zijn aan deze oecumenische maaltijd geen kosten verbonden. Wel graag opgeven bij ons secretariaat door een
mailtje of telefoontje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040-253 22 31. (EA)

Locatie

Christus Koningkerk
Christus Koningkerk
Kapelstraat Zuid 20
5505 HX Veldhoven

Omschrijving

De Christus Koningkerk is de nieuwe naam voor de H. Lambertuskerk